Privacyverklaring


Privacybeleid K9 Training

Je staat op het punt om een stap te zetten in je persoonlijke groei of je hebt onlangs al een inschrijving gedaan. Maar welke persoonsgegevens verzamelt K9 Trainingen eigenlijk? En met welk doel verzamelen wij die gegevens? Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en zullen daarom zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. K9 Training respecteert jouw privacy. Met dit privacy statement willen wij duidelijk maken waarom wij bepaalde informatie verzamelen en hoe we jouw privacy beschermen.

K9 Training is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en handelt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.


1.    Welke gegevens worden verwerkt?

In de volgende situatie verzamelen wij gegevens die je aan ons verstrekt.

  • Bij een inschrijving voor een cursus
  • Bij een aanvraag van een brochure
  • Bij de aanvraag van een contactmoment via e-mail of telefoon
  • Bij een aanmelding voor de nieuwsbrief
  • Tijdens het volgen van een cursus

K9 Training verzamelt de volgende gegevens met betrekking tot jouw cursus: cursusnaam, voorkeur startmoment, voorkeur plaats, aanwezigheid, cursusfeedback, cursusresultaten. Daarnaast verzamelen we de volgende persoonsgegevens; naam, achternaam, geboortedatum, postadres, e-mail en telefoonnummer. Met betrekking tot de facturatie vragen wij het volgende: is de inschrijving zakelijk?, wil je een factuur met of zonder BTW?, factuuradres, contactpersoon.


2. Voor welk doeleinde worden je gegevens verwerkt?

Cursus
 Om deel te kunnen nemen aan een cursus hebben we van jou een inschrijving nodig. Met deze inschrijving geef je K9 Training om jouw persoonsgegevens te verwerken. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt ten behoeve van de klantenadministratie en facturatie. 

Nieuwsbrief

Naast informatie over jouw cursus, kun je ook aangeven of je mailings met inspiratie en aanbiedingen van K9 Training wilt ontvangen. Uiteraard kun je te allen tijde onderaan de mail jouw voorkeuren aanpassen of je volledig uitschrijven voor alle mailings. 



3. Bewaartermijn

Na afloop van jouw cursus worden je persoonsgegevens niet automatisch verwijderd. De bewaartermijn van jouw gegevens wordt bepaald aan de hand van je ontwikkel pad en leerbehoefte. Je behoudt toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving en kunt online doorgaan met leren. Je mag te allen tijde het verzoek indienen om jouw account te laten verwijderen, dit kan door een mail te sturen naar info@k9opleidingen.nl


4. Wie kunnen er bij mijn gegevens?

K9 Training zal jouw gegevens niet aan derden ter beschikking stellen tenzij dat noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening aan jou. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk, daarom sta je in direct contact met de docent/trainer. Hij of zij heeft toegang tot jouw contactgegevens om je te kunnen ondersteunen tijdens de cursus waar dat nodig is. K9 Training is verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens en onze trainers zijn verwerkers. Op grond van artikel 28 AVG moet de verwerking die een verwerker voor een verwerkingsverantwoordelijke uitvoert, geregeld worden in een (verwerkers)overeenkomst. Al onze trainers hebben een verwerkers overeenkomst getekend om jouw persoonsgegevens te beschermen en jouw privacy te waarborgen. Jouw gegevens zullen niet verkocht worden aan derden, daarnaast zijn je gegevens beveiligd tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen.


5. Veranderingen

Dit privacy statement is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is voor het laatst op 30-03-2019 gewijzigd. Wij raden aan om het privacy statement regelmatig te lezen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.


6. Welke rechten heb ik?

Als cursist van K9 Training heb je een aantal rechten welke onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vallen.

  • Het recht om op jouw verzoek persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.
  • Het recht om K9 Training opdracht te geven om al jouw gegevens definitief uit ons systeem te verwijderen.
  • Recht op inzage. Het recht om in te zien welke gegevens we van jou verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling. Het recht om de persoonsgegevens aan te passen of te wijzigen.
  • Het recht om minder gegevens te laten verwerken.
  • Het recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.


7. Cookies

Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer, tablet of mobiele telefoon ontvangt als je een website bezoekt. Cookies maken het bezoek aan de website van K9 Training gebruiksvriendelijker.

Waarom gebruiken we cookies?

Wij maken gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met cookies maken we onze website gebruiksvriendelijker. De cookies maken het voor ons mogelijk om het websitebezoek te analyseren en verbeteringen door te voeren waardoor we jou in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. En het moet gezegd worden we gebruiken cookies ook voor marketingdoeleinden. Met behulp van cookies van derden (zoals LinkedIn en Facebook) zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je relevantere advertenties krijgt op social media en je geen persoonlijke aanbiedingen misloopt.

De functionele cookies

Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. De onderstaande cookies worden maximaal 30 dagen bewaard en zorgen ervoor dat wij aan de hand van anonieme statistieken onze website kunnen verbeteren.

  • Google Analytics
  • Linkedin Analytics
  • New Relic

De marketing cookies

Deze cookies stellen ons in staat om jou als gebruiker persoonlijke aanbiedingen te kunnen doen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat jij als gebruiker nog steeds anoniem bent, tenzij je je persoonsgegevens doorgeeft door bijvoorbeeld je e-mailadres achter te laten. Deze cookies worden maximaal 90 dagen bewaard. (m.u.v. Hotjar, deze cookies worden na 365 dagen automatisch verwijderd)

Accepteren en uitschakelen cookies

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van onze website, is het nodig dat je cookies accepteert. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Je accepteert cookies door de melding op je eerste bezoek te sluiten of door gewoon verder te surfen op onze website. Je kunt de cookies natuurlijk ook uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat de website niet optimaal meer werkt. 


8. Vragen of opmerkingen?

Als cursist heb je te allen tijde het recht om de toestemming tot het verwerken van (persoons)gegevens digitaal in te trekken, dit kan door een mail te sturen naar info@k9opleidingen.nl 

Heb je andere vragen of opmerkingen met betrekking tot jouw persoonsgegevens of heb je vragen over dit Privacy Statement? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch of via de mail. Mochten we er samen niet uitkomen dan kan je ook contact opnemen met de toezichthouder; www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Postadres

K9 Training

Burgemeester Hommesstraat 21

4112LW Beusichem

Tel: 0642251552

info@k9opleidingen.nl

www.k9-training.nl

Informatie over gegevensverwerking in relatie tot Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Ireland Limited. Wanneer de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking van deze website buiten de Europese Economische Ruimte of buiten Zwitserland is gevestigd, dan wordt de Google Analytics gegevensverwerking uitgevoerd door Google LLC. Google LLC en Google Ireland Limited worden hierna “Google” genoemd. Bij gebruik van Google Analytics wordt de technische gegevensverwerking door Jimdo verricht. In dit opzicht wordt hier verwezen naar het privacyverklaring van Jimdo. Jimdo GmbH (Jimdo GmbH, Stresemannstrasse 375, 22761 Hamburg Datenschutz@jimdo.com) evenals de exploitant van deze website zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de gegevensverwerking op deze website in relatie tot Google Analytics.


Google Analytics maakt gebruik van zogenaamde “cookies”, tekstbestanden die op het gebruikte apparaat opgeslagen worden en die een analyse van het gebruik van de website door de websitebezoeker mogelijk maken. De door de cookies gegenereerde informatie over het gebruik van deze website wordt in de regel naar een server van Google gestuurd en daar opgeslagen.


Google Analytics wordt op deze website uitsluitend gebruikt met de extensie "_anonymizeIp()". Deze extensie zorgt voor anonimisering van het IP-adres doordat dit wordt ingekort en voorkomt dat het rechtstreeks aan een persoon kan worden gerelateerd. Door deze extensie wordt het IP-adres door Google binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere lidstaten van het verdrag van de Europese Economische Ruimte van te voren ingekort. Het in het kader van Google Analytics door de betreffende browser doorgegeven IP-adres wordt niet met andere gegevens van Google gecombineerd.


In opdracht van Jimdo en de exploitant van de website zal Google de informatie die beschikbaar komt gebruiken om het gebruik van de website te analyseren, om rapporten over activiteiten op de website samen te stellen, en om andere met het gebruik van de website en van internet verbonden diensten aan Jimdo en de exploitant van de website te leveren (art. 6, par. 1, lit. f AVG). Het gerechtvaardigde belang voor de gegevensverwerking is gelegen in de optimalisatie van deze website, de analyse van het gebruik van de website en de aanpassing van de inhoud, wat door de beschikbaarstelling van de statistische functies van Jimdo mogelijk wordt gemaakt. De belangen van de gebruiker worden door de pseudonimisering voldoende gewaarborgd.


Google is gecertificeerd volgens het zog. Privacy Shield (lijst hier invoeren) en waarborgt op basis hiervan een adequaat gegevensbeschermingsniveau. De verstuurde en aan cookies gekoppelde gegevens, bijv. gebruikers-ID’s of advertentie-ID’s, worden na 50 maanden automatisch verwijderd. Gegevens waarvan de bewaartermijn is verstreken, worden een keer per maand automatisch verwijderd.


De verzameling door Google Analytics kan worden voorkomen wanneer de websitebezoeker de cookie-instellingen voor deze website aanpast. De gebruiker kan bovendien te allen tijde en met werking voor de toekomst bezwaar maken tegen het verzamelen en opslaan van het IP-adres en de door cookies gegenereerde gegevens. De betreffende browser-plugin kan via de volgende link worden gedownload en geïnstalleerd: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


De bezoeker van de site kan voorkomen dat Google Analytics gegevens verzamelt door hier te klikken. Er wordt dan een “opt-out cookie” op de website geplaatst, dat zorgt dat de gegevens van de websitebezoeker niet meer worden verzameld als de bezoeker de website bezoekt. 


Meer informatie over de gebruiksvoorwaarden van Google en gegevensbescherming is te vinden onder Voorwaarden Google Analytics resp. onder Overzicht Google Analytics.


Op grond van de betreffende wetgeving en de AVG heeft de websitebezoeker bepaalde rechten met betrekking tot zijn/haar persoonsgegevens die via deze Google Analytics gegevensverwerking worden verwerkt. In het bijzonder heeft deze recht op informatie, rectificatie, gegevensoverdraagbaarheid en wissing van zijn/haar gegevens. De websitebezoeker heeft ook het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde verwerkingen van zijn/haar gegevens. Ter behartiging van deze rechten van de betrokkene met betrekking tot de Google Analytics gegevensverwerking op deze website, kan de betrokkene (websitebezoeker) te allen tijde contact opnemen met Jimdo (Jimdo GmbH datenschutz@jimdo.com) of met de exploitant van de website.