Basis Training

Deze cursus is bedoeld om de hond te leren hoe hij zich moet gedragen thuis maar ook hoe hij moet omgaan met andere mensen en dieren. Het doel is een sociale, stabiele en gehoorzame hond te creëren. 
Naast de oefeningen gaan de honden ook kennis maken met balans en coördinatie. De afwisseling is zowel voor de hond als de baas erg leuk. 

 
Maar ook voor oudere honden (of uit het asiel of herplaatsing) is dit een perfecte training. Omdat we gericht trainen kunnen we de trainingen zo aanpassen aan jullie wensen. Dus zijn er problemen dan kunnen we daar ook gericht aan werken. 

 

ZELFVERTROUWEN-BOOST : 

Is jouw (volwassen) hond in nieuwe situaties: onzeker, schrikachtig, angstig, gestrest, ongerust, geluidsgevoelig of reactief (uitvallen, blaffen)?
Goed nieuws: Zelfvertrouwen, zekerheid en mentale flexibiliteit is absoluut te leren en te verbeteren! 

Ook wordt er uitgebreid ingegaan op vele praktijksituaties en kan je je vragen stellen.

De Basis Training is een erop gericht om je hond na de Puppy Training nog meer te laten luisteren en om de band met je hond verder te ontwikkelen.

Groepslessen: de groep bestaat uit maximaal 5 honden. 
Deze training kost dan voor 5 lessen van 45 minuten € 95
Wil je liever 1 op1 trainen dan kan dat ook. Hiervoor hebben we een special pakket samengesteld. Kijk hier voor meer informatie.

De groep is gecombineerd en er kan verschil in leeftijd zitten. Dit geeft geen problemen tijdens de les omdat elke hond gericht oefeningen krijgt en op zijn eigen tempo leert. Zo kunnen er puppy's/jonge honden in de groep zitten maar ook volwassen honden.

Donderdag 14 maart om 19:00 start er een nieuwe puppy/basis cursus ( 1 plek vrij)


5 lessen van 45 minuten kost € 95.
Wil je meedoen? Geef je dan snel op via de mail [email protected] of via what's app 0642251552. Trainingen zijn op:
Maandag     19:00 - 21:00
Dinsdag       19:00 - 21:00
Woensdag.  19:00 - 21:00
Donderdag  19:00 - 21:00
Zondag        10:00 - 15:00

- Voor elke hond geschikt. Pups vanaf 8 weken, maar ook oudere honden, honden uit asiel of herplaatsers maar zeker ook HR honden(hoog risico honden)

Basis training 1 op 1.

Alle rassen zijn welkom!

Tijdens 1 op 1 trainingen is er ruimte voor vragen maar zeker ook veel praktijk. De trainingen vinden plaats in Beusichem waar we een hele mooie binnenlocatie hebben. 

Wat zijn de voordelen van 1 op 1 trainingen?: 

 • Individueel trainen is bij uitstek geschikt voor (jonge) honden. Een groep kan voor zowel de hond als de eigenaar te druk zijn, te veel prikkels geven of teveel afleiding. Het kan ook zijn dat jouw hond zich niet helemaal veilig voelt in een groep waardoor het leerproces beïnvloed wordt. Het kan zowel bij de baas als de hond frustratie geven. Een groep kan er ook voor zorgen dat de baas niet de ruimte krijgt om individuele tips te vragen waardoor er problemen kunnen ontstaan in het gedrag van de hond. 
 • 1 op 1 trainingen zorgen over het algemeen voor een beter en sneller resultaat qua opvoeding en het luisteren van de hond tov trainen in een groep. 
 • De 1 op 1 trainingen zijn perfect om de vertrouwensband baas-hond op te bouwen. Ook leer je jouw hond te leren “lezen” zodat je precies weet wat je hond leuk vindt en wat niet. 
 • 1 op 1 trainingen zijn gericht op jouw hond en in het tempo van jouw hond trainen we. Zo leert je hond goed alle prikkels verwerken en ziet de baas wanneer zij/haar hond genoeg prikkels heeft gehad. 
 • We trainen in onze mooie binnenlocatie en gaan praktijk gericht aan de slag. Zijn er problemen met het wandelen dan kan er ook op locatie getraind worden. De trainingstijden plannen we samen in zodat mensen met wisselende werktijden ook kunnen trainen met hun hond. 
 • De trainingen zijn afgestemd op jouw hond en wat die nodig heeft en wat jij jouw hond graag wil leren. 
 • Tussendoor hoeft u niet te wachten op andere cursisten en zo voorkom je frustratie bij je hond en jezelf. 
 • Genoeg tijd om vragen te stellen 
 • Geen wachttijd, je kan gelijk starten met trainen. 


Invulling van de trainingen:

 We gaan dmv leuke oefeningen werken aan de focus van de hond voor de baas maar ook zelfbeheersing, zelfvertrouwen en optimisme komt aan bod. 
Doordat we heel gericht trainen kijken we wat de hond nodig heeft. Dat kan bijv zijn zelfbeheersing of juist focus. Maar ook het zelfvertrouwen kan een boost nodig hebben. Dmv leuke oefeningen gaan we hiermee aan de slag. Er is ook ruimte om de basis commando's te verbeteren zoals zit, af, blijf/wacht en hier komen. Vind je het belangrijk om andere vaardigheden te trainen dan kunnen de lessen daarop aangepast worden. 

Maar hoe leer je je hond het beste kennen? 

 • Door te kijken tijdens de training, wandelingen en rustmomenten. Zo leer je hoe je hond reageert op bepaalde prikkels/situaties. Hoe beter je je hond kent hoe makkelijker het trainen/opvoeden wordt. 
 • Je leert ook om naar je pup te kijken en weten wanneer die rust nodig heeft. Als je je pup begrijpt wordt het opvoeden van je pup naar een stabiele huishond duidelijk en gemakkelijker. 
 • Je leert je hond hoe die kan omgaan met omgevingsprikkels. Hierdoor werk je ook gelijk aan het vertrouwen van je hond in jou als baas zijnde maar je creëert ook gelijk een veilig gevoel bij je hond.  
 • Je leert ook kijken wat je hond je verteld met zijn/haar lichaamstaal. Zo kan je als baas inschatten of je hond kennis wil maken met een andere hond of dat dit niet het juiste moment is. Maar je hond leert ook de lichaamstaal van jou kennen en weet zo wat jij graag wil zien.
 • Je leert ook wat de beste manier is van leren voor jouw hond. Zo kan je ongewenst gedrag voorkomen en gewenst gedrag aan te leren. 


Kortom een training voor baas en hond om samen in balans te zijn/komen. 

 


Wil je deze cursus volgen? Geef je dan op via de mail of app [email protected] of 0642251552. 


Kosten

Deze training bestaat uit 5 lessen van 45 min en kost € 187,50.  Trainen op locatie kan ook.
Vraag naar de mogelijkheden, tel: 0642251552 of via de mail:  [email protected]