Detectie training

Wat is detectie voor honden?

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geur bron zoals tabak, geld, steranijs, kardemom, kaneel en verdovende middelen. 

Speurhonden die bij het vliegveld werken of bij de douane krijgen vaak met verdovende middelen te maken. 

De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootste motivatie is voor jouw hond, dit kan een speeltje of iets lekkers zijn. De hond gaat leren de geur bron te verwijzen door als het ware te bevriezen.


Door detectie werk zijn honden gericht aan het werk en krijgen de honden meer Focus en Zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook een leuke bezigheid om te doen en zeker als jouw hond straks een specifieke geur kan vinden. 


Bij het aanleren van detectie maken we gebruik van een clicker en een beloning. Naarmate de training verder komt, stellen we de beloning langer uit. Dit wordt in kleine stappen gedaan en alleen wanneer de hond hieraan toe is. 


Detectie kan door iedere hond worden gedaan. Leeftijd of ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een Teckel, Rhodesian Ridgeback, Herder of een Labrador is, iedere hond is welkom bij ons. Je hoeft dus niet een speciale hond uit werklijnen te hebben. Daarnaast zijn pups ook welkom vanaf 8 weken. We houden met de detectie lessen rekening met de leeftijd van de hond. Iedereen zoekt op zijn of haar eigen niveau. 


Wat heb je nodig?

Voldoende beloningssnoepjes, niet te groot zodat je hond ze snel kan opeten. Zorg voor een beloningssnoepje die voor je hond de moeite waard is. Tot slot heb je een clicker nodig. Die kan je evt de eerste les bij ons kopen. 


Wil je samen met je hond de uitdaging aan gaan en op geur gaan trainen? Meld je dan aan. 
Detectie lessen zijn individueel en duren maximaal 30 min. 

Een losse les kost € 25
Strippenkaart voor 5 lessen komt op € 120, deze strippenkaart is 2 maanden geldig
Strippenkaart voor 10 lessen komt op  € 240, deze strippenkaart is 4 maanden geldig. 
Is je hond zover dat die examen kan doen dan plannen we die in zodat je daarna een niveau hoger kan. 

Als je op vrijdag of zondag  detectie wil volgen kan je zelf je les inplannen via de agenda. Zo kan je  kiezen hoe vaak je wil trainen en welke tijd. 

Vanaf eind augustus ook op de maandagavond detectie les. Wil je graag in de avond trainen meld je dan aan.Er is beperkt plek. 

Naam van je dienst

Gratis

Naam van je dienst

Gratis

Workshop Detectie

Zaterdag 20 mei om 10 uur is er een workshop detectie. Wil je een keer proberen of je hond interesse heeft in detectie en wat je hond al kan? Geef je dan op en volg de workshop.
Een groepsles waarbij je de eerste stappen van detectie leert. Zo krijg je een beeld wat je hond al kan en of je het beide leuk vindt.
De kosten zijn € 15 en de les duurt ongeveer 45 min. De groep bestaat uit maximaal 4 honden. Je kan je aanmelden via de mail info@k9-training.eu