Hoopers

Wat is Hoopers? 

Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland. Oorspronkelijk komt deze vorm van hondensport uit Amerika. Daar is het ontwikkeld voor honden die nog niet aan Agility (Behendigheid) mee kunnen doen omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen. Ook in Duitsland en Zwitserland wordt al veel gedaan met deze sport. In Nederland is het nu helemaal in opkomst. 

Uiteindelijk is Hoopers nu een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport geworden en volop in ontwikkeling. 

Mentale en fysieke belasting 

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als baas. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke baas kan dit doen. 

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de baas wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond(en). 

Geschikt voor? 

Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep. 

Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden. 

Het bevordert de samenwerking en binding met de baas. 

Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt. 

De baas wordt bewuster van de eigen lichaamstaal. 

Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport. 

Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen. 

En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.
Er wordt getraind in een groep van maximaal 4 honden. 

Nieuwe cursus
Wil je graag meedoen? Laat het me weten dan kijk ik wanneer er een plek is. 

 Er is een plek vrij op dinsdagavond om 20:00, wil je meedoen laat het me weten dan kan je het een les proberen.