mantrailen
speuren met je hond
K9 training

Speuren / Mantrailen

Bij K9 Training kan je ook speuren. We geven trainingen in en rondom Beusichem. 

Hoe werkt het speuren?
Speuren is een  manier om met een speurhond personen op te vinden. Maar ook is het de manier om met uw hond samen te werken. Speuren is voor alle honden geschikt. Leeftijd maakt niet uit: vanaf 8 weken kan een puppy al spelenderwijs beginnen met speuren maar ook oudere honden kunnen nog heerlijk speuren. Hun neus werkt nog goed, misschien zijn ze wat rustiger met speuren maar dat maakt niet uit. 

Ook maakt het niet uit of een hond een reu is of een teef, of dat het een rashond is of niet. Honden die graag werken kunnen hun energie kwijt in het speuren, omdat het niet alleen lichamelijk, maar vooral ook geestelijk vermoeiend is. Onzekere honden kunnen het leren, omdat hun zelfvertrouwen tijdens de training wordt opgebouwd.

Angstige honden of honden die niet met andere honden samen kunnen mogen meedoen. Je werkt met je hond en de overige honden blijven wachten in de auto.


Bij speuren krijgt de hond een geur te ruiken. Het is de bedoeling dat de hond die geur gaat volgen naar die persoon. Heeft de hond die persoon gevonden waarvan hij de geur heeft geroken dan krijgt de hond een beloning. Je werkt als team, jij en je hond. 

Tijdens het speuren zit de hond aan een lange lijn. Voor de baas is het belangrijk dat die leert hoe zijn hond “werkt”. Die signalen zijn belangrijk zodat de baas weet of de hond nog het spoor heeft of dat die het kwijt is.

Deze workshop wordt gegeven bij de meent in Beusichem, zondag 16 maart
Op dit moment worden er alleen workshops gegeven 1 op 1.
Prijs voor de workshop is € 17,50 euro.

Wil je graag meedoen met de speurworkshop meld je dan aan via de mail:
 info@k9-training.eu